Yemekli İş Görüşmesi

  • December 25, 2008

İlk görüşmenin yemek sırasında olması çok sık rastlanan bir durum değildir.Yemekli görüşmeler genellikle ikinci yada  üçüncü görüşmede olur.Ofiste herhangi bir konu üzerinde tartışmaya başladıysanız,ve daha sonrasında bu tartışma yemek boyunca sürdüyse,her iki yerde de mülakatta olduğunuzu unutmamalısınız.Hoşça kal diyene kadar söylediğiniz her şey,sizi değerlendirme aşamasında göz önüne alınacaktır.

Birkaç ipucu, yemeği daha az stresli hale getirmeye yardımcı olabilir. Masada nasıl davranmanız gerektiği konusunda yeterli bilgiye sahip değilseniz,bu eksikliklerinizi en kısa zamanda gidermeniz çok yerinde bir davranış olacaktır. Siparişinizin yemesi kolay şeyler olmasına özen göstermelisiniz. Kebap,iskender,spagetti,istakoz tarzı yemeklerin tercih edilmesi bu sebeple tavsiye edilmez. Yiyecekleri kesinlikle ellemeyin. Damlatmadan ya da dökmeden yemeğinizden küçük ısırıklar alarak bitirmeniz tavsiye edilir. Görüşmeye katılan şirket temsilcilerinin hangi yemekten sipariş ettiğine dikkat edin.O nların ne sipariş edecekleri konusunda bir fikir edinebilmek için,“Ne tavsiye edersiniz?” diye sormanız mantıklı bir hareket olabilir. Siparişinizin,şirket temsilcilerinin siparişleriyle aynı fiyatta ya da daha yüksek olması tavsiye edilse de menüdeki en yüksek fiyatı asla seçmemelisiniz. Eğer masada bulunan diğer insanlar aperatif ya da başlangıç olarak bir şeyler sipariş verirlerse,sizinde sipariş vermeniz önerilir. Hiç kimse tatlı siparişi vermediyse siz de tatlı siparişinden kaçının. Görüşme ortamında genelde alkol alınmaması tavsiye edilir. Eğer grup yemeğindeyseniz ya da şarap servisinin olduğu bir kokteyldeyseniz,sosyal olmak adına bir kadeh siz de alabilirsiniz ama hepsini içmemeniz önemlidir. Az miktarda içki bile sizin hakkınızdaki yargıyı bozabilir.       

Yemekte sormak için birkaç soru hazırlayın. Yemek, görüşmecilere kariyerleriyle ilgili soru sormak için iyi bir zaman olabilir.

İlginizi Çekebilir

Öğrenciler Tarafından Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

1) Bir görüşmede ne zaman maaş ve yararları görüşmeliyim? Konuyu işverenin açmasına izin vermeniz tavsiye edilmektedir.

Devamını Oku

İşverenlerin Bize Anlattıkları

Muhtemel çalışanlarda ne aradıkları sorulduğunda, birçok işveren aşağıdaki özelliklerin tümüne veya çoğuna değinerek cevap vermektedir:

Devamını Oku

Akademik Bir İş İçin Görüşme Soruları

1. Akademik olarak yaptığınız araştırmalarınızı açıklayınız. (Uzmanlar ve uzman olmayanlar için,kısa ve uzun versiyonları bulunan başarılı bir tam çalışmanız olsun)

Devamını Oku