Vestel İş Görüşmesi

  • November 9, 2008

    Bende Vestel ile iş görüşmesi yapmış mağdurlardanım…. Ben hayatımda böyle bir ızdırap görmedim…

    Aylardan Şubat, mevsim kış…..

    Bursadan geldim Manisaya… Sabah saat 9.30 da girdim Vestelin kapısından ki girmez olaydım…

    Önce form doldurdum, sayfalarca, ve 30 dk. bekledim ingilizce sınavı için.. Sonra yazılı sözlü ingilizce sınavı yaklaşı 45 dk. sürdü o da ama sonuçlarının gelmesi 1 saat… Sanki TOEFL… Görevli bayan sınavı geçtiğimi ve mülakata devam edeceğimizi söyledi ve önüme yanlış hatırlamıyorsam 250 soruluk bir kişilik testi koydu ve yemeğe gitti… Ben ise açlıktan bayılacam, sigarasızlıktan fenalık geçirecek vaziyette ( sigara içmek acayip yasak Vestelde bahçede biryer var ancak orda içiliyor orası da hem uzak hem soğuk.. İşçiler gizlice tuvaletlerde içiyor sigarayı..) soruları cevapladım. 1,5 saat sonra görevli bayan geldi rengim falan atmış olacak ki gülerek “acıkmışsınızdır” dedi… Neyse ki yemeğe gittim yaklaşık 45 dk.lık yemek molam o gün başımdan geçen en güzel olaydı…

    Ve işkencede ikinci perde… Psikolojik mülakatmıymış neymiş bir adam geldi yaklaşık 30 dk bana hakaret etti ve gitti… Şaşırıp kaldım Allah tan daha önce duymuştumda adamı dövmeye kalkmadım orda…. Sonra departmanlarla görüşmeye gittim. Bulaşık Makinesi, Buzdolabı.. Her gittiğim departmanın müdürü bana 1 saat hayat hikayelerini ve Vestelin mükemmelliğini anlattı.. Orda konuştuğum genç mühendisler ise nasıl üç kuruşa cumartesi pazar demeden eşşek gibi çalıştıklarını anlattı….

    En sonunda saat akşam 18.00 gibi tekrar başladığım yere döndüm (öğlenden sonra hiç sigara içemedim !!!! ) artık bitsin de gideyim diye bakıyorum ki o da ne görevli bayan geldi ve 1 görüşme daha yapacağımı söyledi… O kadar sabrettik buna da olur dedim… Elinde 2 telefon kulakta kulaklık kalın enseli bir abi geldi hem tele konferansa katılıp hem benle mülakat yapacakmış bak bak bak…. Neyse iki termodinamik bir malzeme sorusu sordu sonra sen bekle ben hemen gelicem dedi ve çıktı… Ama ne gelen var ne giden…. İns. Kayn. görevliye sordum nerde bizim abi ?? Cevap “acilen izmire gitti 2 saate kadar döner lütfen bekleyin….. O an film koptu gözlerim karardı neler dediğimi hatırlamıyorum.. Hızla çıktım taksiye atladığım gibi doğru terminale 7.00 Bursa arabasına yetiştim… Otobüse bindim derin bir nefes aldım ordan kurtulduğum için o kadar mutluydum ki.. Nerden bileyim Vestel lanetinin hala peşimde olduğunu öyle ki balıkesirden sonra kar fırtınasına yakalandık ( orada oturanlar o bölgeyi bilir) yaklaşı 3-4 saat yolda mahsur kaldık..

vestel

Kaynak: www.nasıl1firma.com

İlginizi Çekebilir

Laboratuvarda Çalışacağınız Meslekler ile İlgili Görüşme Soruları

Alan deneyiminizi açıklayınız: toplanan örnek çeşidi, örneklendirme teknikleri, alınan alan ölçümleri ve kullanılan malzeme.

Devamını Oku

Hedef Özelliklere Uygunluğu Belirlemek için Kullanılabilecek Görüşme Soruları

İş görüşmelerinde,kişinin motivasyonunu,hedeflerini,insanlarla nasıl iletişim kurduğunu, esnek olup olmadığını,baskı altında çalışıp çalışamadığını,yöneticilerle ilişkisinin iyi olup olmadığını belirlemek için kullanabileceğiniz bir çok soru mevcuttur.

Devamını Oku

Sorulması en muhtemel 4 soru

Son işyerinizdeki deneyiminiz nasıldı? Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz? Şirketimiz hakkında ne biliyorsunuz?

Devamını Oku