İkinci Görüşme

  • November 21, 2008

İlk görüşmede uygulanan birçok şey bunu takip eden görüşmelerde de uygulanmaya devam edilir.B unun en büyük sebebi, iş başvurusu yaptığınız kuruluşun görmediğiniz yüzleriyle tanışmaya devam ediyor olmanızdır. İkinci görüşmeyi, ilk görüşmelerden ayıran en temel fark, sizin kurum hakkında daha net bilgilere sahip olmanızdır. İkinci görüşmeler çok farklı şekillerde yapılabilir, öncelikle bir insan kaynakları personeli ile görüşüp, daha sonra daha fazla kişiyle görüşmeye çağrılabilirsiniz, ya da başarılı bir ön görüşmeden sonra,diğer kişilerle tanışmak için genel merkeze çağrılabilirsiniz. Hatta çok sık olmasa da sizden çok etkilenip, hemen bir arkadaşını sizinle görüşme yapması için arayan bir kişi ile görüşüyor bile olabilirsiniz.

Eğer daha sonraki görüşme için yapılan davet gecikti ise, ilk görüşmeniz üzerine yapabileceğiniz düşünme fırsatını değerlendirin. İkinci görüşme sizin yeterince dinlendiğinizi ve bir çok şey öğrendiğinizi göstermek adına önemli bir fırsattır. Başvurduğunuz pozisyon hakkında bildiğiniz daha fazla detay, sizin bu pozisyonun gerektirdiklerini karşılayabilecek yeterli kapasiteye sahip olduğunuzu gösterir. İşverenin neyin peşinde olduğunun farkında olmak çok önemlidir. Özgeçmişinizin temellerini anlatın ve özel niteliklere sahip olduğunuzu  kanıtlayacak yeteneklerinizden bahsedin. Sonuç olarak ilk görüşmesinden bir şeyler öğrenen ve bunu daha sonraki görüşmelerinde kullananan bir aday, akıllı,çabuk öğrenen ve iyi bir gözlemci olarak nitelendirilir.

Eğer görüşme yaptığınız kurum, başvurduğunuz pozisyon, çalışma programı ve bunun gibi iş başvurusuyla alakalı bir çok detaya hakimseniz, görüşmeciniz soracağınız çok da fazla soru olmadığını anlayacaktır. Bu gibi bir durumda tercih edilmesi en mantıklı yol, öğrendikleriniz üzerine yeni,daha detaylı belki birazcık daha karmaşık sorular oluşturmaktır.

İlk görüşmede olduğu gibi,görüştüğünüz insanlardan öğrenebileceğiniz  her şeyi öğrenmeye çalışın. Bir ya da yarım günlük görüşme sürecinde,şefiniz olacak kişiye,insan kaynakları temsilcisine,başkan veya müdüre soru sorma fırsatları elde edebilirsiniz.Bu sorulara aldığınız her cevap,size farklı bir bakış açısı ve tecrübe sunacaktır.

Görüşme sürecini başarılı bir şekilde sonlandırma aşamasındaki kilit noktalar iyi bir hazırlık ve yeterli çalışmadır.Eğer bu iki kilit nokta üzerinde yeterince başarılıysanıız,kendinizi işverene en uygun biçimde tanıtacak ve işverenler tarafından güçlü ve etkileyici bir aday olarak tanımlanacaksınız.

İlginizi Çekebilir

Yönetimsel Yetenekleri Belirlemek Adına Sorulabilecek Sorular

Masanızın üstünü tarif ediniz. Bir projeyi zamanında tamamlama konusunda başarısız olduğunuz son zamanı anlatınız.

Devamını Oku

Sorun Çözme / Karar Verme Soruları

Çözmek zorunda olduğunuz en zor sorunu açıklayınız. Durum neydi ve siz ne yaptınız?

Devamını Oku

En çok sorulan 41 İş Görüşmesi Sorusu ve Cevapları (İngilizce)

1. Can you tell me a little about yourself Kendinizden biraz bahseder misiniz?

Devamını Oku