Doğru İşe Alım

  • December 12, 2008

İşe Alımdan Önce Aşağıdakileri Göz Önünde Bulundurmak İsteyebilirsiniz:

  • Gerekli iş fonksiyonlarını gözden geçiriniz. Bir adayın işi başarılı şekilde yerine getirebilmesi için hangi beceriler gerekecektir?

  • Bir adayın gerekli iş fonksiyonlarını yerine getirip getiremeyeceğini tespit etmek için ne çeşit görüşme soruları size yardımcı olacaktır,bunları belirleyiniz. Adayları önceden incelemeyi amaçlıyorsanız, objektif ve ilgili temel ölçütleri oluşturunuz ve bunları düzgün olarak uygulayınız.

  • Nasıl reklam yaptığınızı ve nasıl kişileri çalıştırdığınızı gözden geçiriniz. Kuruluşun tüm alanlarına ulaşılabilmekte misiniz,bazı grupları hariç mi tutuyorsunuz? Mevcut iş gücü bölge nüfusunun temsilcisi değilse, dedikodu yoluyla veya çalışan tarafından yönlendirmeli olarak,çalıştırma metotlarını kullanmanın hukuka aykırı olabileceğini unutmayınız.

  • Bir başvuru formu kullanıyorsanız, ayrımcı veya gerekli olmayan bilgiyi sormadığınızdan emin olmak için formu dikkatlice gözden geçiriniz.

  • Tekerlekli sandalye kullanan, görsel veya işitsel problemi olan, öğrenme engeli bulunan veya bir desteğe ihtiyacı olan kişilerle ilgili herhangi bir başvuru veya görüşme engeli bulunmakta mıdır kontrol ediniz.

  • Reklam yaparken, kullanılan dil hakkında dikkatli olunuz. “Genç, enerjik” (yaş ayrımcılığı) gibi hukuka aykırı bir öncelik veya sınırlama ifade eden ya da ima eden reklamlardan kaçınmalısınız.

  • Bir başvuru formundaki veya bir görüşmedeki tüm soruların belirli bir amaç doğrultusunda olduğunu ve kararların verilen cevaplara göre alındığını varsaymalısınız. Bir sorunun hukuka aykırı olup olmadığına karar vermek için, aranılan bilginin neden gerekli olduğunu belirtmelisiniz. Örneğin, bir kişinin yaşını veya İspanyolca konuşma becerisini öğrenmek neden önemlidir? Cevap, bir kişinin niteliklerini tespit etmek için işle ilgili bilgi sağlamıyorsa, sorunun sorulmaması gerektiğinin kuvvetli bir göstergesi demektir. En nitelikli adayı seçmenize yardımcı olacak bilgiyi sağlamayan soruların, görüşmeye katılan adayın kafasında ciddi soru işaretleri yaratabileceğini unutmayınız.

İlginizi Çekebilir

En iyi teknoloji şirketlerinin en iyi çalışanları bulma sırları

Sarah Cooper , Medium"da yayınladığı yazısında Google, Facebook, Apple, Amazon gibi şirketlerin en çok başvurduğu 10 işe alım stratejilerini nedenleriyle anlatmış.

Devamını Oku

Bir Görüşmede Kaçınılacak 25 Şey

Yetersiz kişisel görünüm İlgi ve istek eksikliği; pasif ve kayıtsız kalmak Para konusunu aşırı vurgulamak Geçmiş iş vereni eleştirmek Görüşme yapan kimseyle zayıf göz teması Görüşmeye gecikmek Görüşme yapanın ayırdığı zamanı için teşekkür etmekte başarısızlık İş ile ilgili soru sormamak Taşınmak konusunda isteksizlik Soruya verilecek belirsiz cevap Küstah, saldırgan, “çok bilmiş” kompleksiyle kibirli olmak Kendinizi açık şekilde ifade etmekte yetersizlik; zayıf ses tonu, zayıf diksiyon, zayıf dilbilgisi Kariyerle ilgili planlama eksikliği, amaç veya hedeflerin bulunmaması Güven ve duruş eksikliği, telaşlı ve huzursuz olmak Aktivitelere katılmakta başarısızlık Zamanından önce çok fazla şey ümit etmek Bahane bulmak, kayıtlı olan sakıncalı etkenler hakkında belirsiz anlatımda bulunmak İncelik eksikliği Nezaket eksikliği, kaba olmak Enerji eksikliği Olgunluk eksikliği İtinasız başvuru formu Şirkete veya sektöre yönelik ilgisizlik Alaycı olmak Anlayışsız olmak, güçlü önyargılar barındırmak

Devamını Oku

Sorun Çözme / Karar Verme Soruları

Çözmek zorunda olduğunuz en zor sorunu açıklayınız. Durum neydi ve siz ne yaptınız?

Devamını Oku